Ningbo HQClose

17,000 sqm office, exhibition centre, restaurant
Architecture
Design 2015
; Concept

A producer of escalator steps is planning to build their new headquarters in a development zone in the city of Ningbo, China. The structure is halfway under construction when we get involved in the design. The question is to (re)create a headquarters that resembles the business ambitions of the client, and at the same time is able to deal with the large and rough environment of an industrial context.

By superimposing a ‘ring’ around the three existing structures, these soon-to-be-buildings are able to deal with their large scale environment. The three porticos surround three different lush courtyards. The ring allows for the experience of height differences, so we can use their key product – escalators – to overcome them!

Team:
Daan Roggeveen, Robert Chen, Jaime Fernández Rosa, Adrián Briega Muñoz, Sander Marino

Ningbo HQNingbo HQNingbo HQNingbo HQNingbo HQNingbo HQNingbo HQNingbo HQNingbo HQNingbo HQ
© MORE Architecture
Theme by Vorkshop